PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gözenekleri temizleyen şampuan veya sabun...

teto1907
25.08.2014, 16:29
Arkadaşlar bugün bir eczanede saç analizi yaptırdım saç köklerimde tıkıyan yağ gibi birşey vadı ve bazı saçlarım ince cansız hatta beyaz renteydi saçı ve gözenekleri derinlemesine temizleyen bir şampuan öneriniz varmı eczane zigavus önerdi tabi ticari amaçlı olduğunu düşündüğüm için almadım çünkü dermaroller sormaya gitmiştim saç için dediğimde hemen analiz yapalım dediler ama saç köklerinin dibinde özellikle tepe kısımda tıkanıklık sarımsı yapa benzer bişeyler vardı bunları nasıl arındılarabilirim?

Miracle
25.08.2014, 22:13
O biraz pazarlama taktiği büyütülen herşey daha kusurlu ve partiküllü görünür. Şampuan ya da sabun olarakta doğal köpürtücü kullanılan kimyasal olmayan her sabun ve şampuan olur mesela gerçek defne sabunu.

teto1907
26.08.2014, 09:01
O biraz pazarlama taktiği büyütülen herşey daha kusurlu ve partiküllü görünür. Şampuan ya da sabun olarakta doğal köpürtücü kullanılan kimyasal olmayan her sabun ve şampuan olur mesela gerçek defne sabunu.

tamamen bitkisel diye aldığım ne kadarı bitkisel bilmiyorum ama harem's diye bi firmanın sarımsak özlü şampuanı ve hakiki bıttım sabunu kullanıyorum ben.

Miracle
26.08.2014, 10:45
Hemşire defne sabunundan acayip şekilde memnun ve benide ikna etti almaya fiyatı ucuz ve satılan yeri duysanız gülersiniz :)

teto1907
26.08.2014, 12:25
Geçen arkadaştan bi kuaför ismi duydum saç gözeneklerini açarak bi losyonla saç çıkartıyormuş bugün gittim görüşmeye adam bildiğimiz ince şırınga iğnesiyle kafada delikler açıp masaj yapıp kendi özel losyonunu sürüp saç çıkartıyormuş adamla konuştuk adam baya bilgilide konuşuyordu ama dermollerden haberi yoktu söyledim adam 20 senedir saç bakımı yaptığını söyledi ve özel yağlardan bi karışımı var bende adamda 5 tl ye defne sabunu aldım adamdan ama losyonun ismine bakmayı unuttum akşam yine gidip görüşecem adamla arkadaşın babasının orta kısmı tamamen kelmiş adam saç çıkartmış ama tabi bildiğimizi gür saç değil ama bizim daha erken olduğu için daha olumlu sonuçlar alabilirz gibi geliyor..

eco
10.09.2014, 15:42
arkadaslar herkese tedavisinde basarilar.benim kafada da tortulanma var minox un yaptigini dusunuyorum miracle losyona yeni basladim iki losyon birden iyice tortu yapicak gibi klasik sampuan kullaniyorum tavsiyeniz varmi deriyi temizleyecek bi urun emilim olayinda supheliyim

eco
10.09.2014, 15:45
Hemşire defne sabunundan acayip şekilde memnun ve benide ikna etti almaya fiyatı ucuz ve satılan yeri duysanız gülersiniz :)aktarlarda varmidir defne nerde satiliyomus:)

Kazakcemil
10.09.2014, 15:58
Buyur üstad bunlar benim sağlık dosyası arşivimden,seç beğen kullan

Sarı Bıttım Sabunu: Saç dökülmesini ve kepeği önler, saçı besler, gözenekleri açar, varisleri rahatlatır.
Bıttım Sabunu: Bıttım yağı, antiseptik olduğundan deri hastalıklarının birçoğunda etkili olduğu bilinir. Varisleri rahatlatır. Gözenekleri açar, vücudu rahatlatır.
Kükürt Sabunu: Özellikle çok yağlı ciltlerde yağlanmanın giderilmesinde, akneli ciltlerde tedaviye yardımcıdır. Ciltteki ölü tabakayı soyarak zararlı organizmaların ciltten arındırılmasında ve pürüzsüz bir cildin oluşmasına yardımcı olur. Sırttaki sivilcelerde etkilidir. Cilt rengini dengeler.
Ardıç Katranlı Sabun: Ardıç Katranlı Sabun, gliserin ve zeytinyağı ile zenginleştirilerek sivilceli ciltlerde, egzamalı bölgelerde, sedef hastalığında ve diğer deri hastalıklarının tedavisinde yardımcı olur. Cildin kurumasını önler. Selülitlerin azalmasına yardımcı olur. Devamlı kullanıldığında saçlardaki kepeklerin azalmasını sağlar.
Yeşil Çay Özlü Doğal Sabun: İçeriğindeki özler sayesinde cildi nemlendirir ve pürüzsüz hale getirerek parlaklık ve canlılık kazandırır Cildin nem ve yağ dengesini düzenleyerek genç kalmasını sağlar. Kaşınmalara karşı iyi bir antiseptik özelliğe sahiptir.
Sarımsak Özlü Sabun: Sarımsak bitkisi özü ve bal özü içermektedir. Antimikrobiyal yapısı nedeniyle mantar, egzama ve saç kırana iyi gelmektedir. Sarımsak Sabunu DHT(Dihidrotestosteron:saç dökülmesine neden olan enzim) baskılayıcı olarak özellikle erkek tipi saç dökülmesinin engellenmesinde fayda sağlamaktadır.

eco
10.09.2014, 16:02
teoride mi yoksa gercektemi:) cunku biliyosun sampuanlarin sac dokulmesini engellemede suphe yok:)

eco
10.09.2014, 16:04
ardic nasil onerirmisin topragim :)

eco
10.09.2014, 16:06
revigen gordumde bugun o nasil acaba deriye iyi gelirmi otacinin var bide biri onermisti

eco
10.09.2014, 16:07
no nu verebilirmisin ozelden whatsapp varmi tanismis oluruz hem

Kazakcemil
10.09.2014, 16:10
teoride mi yoksa gercektemi:) cunku biliyosun sampuanlarin sac dokulmesini engellemede suphe yok:)

Tabii ki tek başına hiçbir ürün işe yaramaz,sonuçta kombine bir tedavi uyguluyoruz,doğal sabundan da destek alıyoruz,evet ardıç katranı sabununun cilt lekelerini yok etme özelliği denenerek ispat edilmiştir.Ardıç son zamanlarda benim hem oral hem de saç tedavisinde favori ürünüm,internette biraz araştırmak yeterli kanseri nasıl tedavi ettiğine dair.

eco
10.09.2014, 16:14
tsk ederim alayim o zaman ins su deriyi temizler yoksa losyonlarin sucu yok sorun deride

Kazakcemil
10.09.2014, 16:34
Köylerde üretilen sabunlarda bile kostik kullanılıyor buyurun burada (http://www.hadiyap.com/zeytinyagli-sabun-nasil-yapilir-izleyip-ogrenelim)

Kazakcemil
10.09.2014, 16:37
Kostik Risk Bilgileri

Kararlılık Normal ortam koşullarında stabildir.
Kaçınılması gereken durumlar Isı ve hava.
Havanın nem ve karbondioksitini hızla absorbe ederek
karbonat oluşumu nedeni ile kapalı kaplarda muhafaza
edilmelidir.
Kaçınılması gereken materyaller Isı, su, kuvvetli asitler, çoğu metaller, yanıcı maddeler,
organik maddeler (plastik, lastik, kaplamalar) çinko,
alüminyum, peroksitler, halojenli hidrokarbonlar.
Tehlikeli bozunma ürünleri Suda çözündüğünde ve asitlerle reaksiyonu ekzotermiktir.
Yutma
kostik tehlike Kalp damarlarında çökme ve koma hali gibi tehlikeli olabilir. Ağız, boğaz, mide yanıkları, bulantı,
kusma ve mide bağırsak sisteminde delinmeler ve yanmalar oluşabilir.
Derhal doktor çağırılmalı. Bilinci yerinde ise kusturmayın bol miktarda su verin. Daha sonra
seyreltik sirke, meyve suyu veya su ile karıştırılmış yumurtanın beyazı verilmeli.
Soluma
Solunum sisteminde yanıklara ve tahrişlere neden olur.Derhal temiz havaya çıkarılmalı, derhal doktor çağırılmalı. Soluk almıyorsa suni solunum
yapılmalı, soluk alma güçlüğü varsa oksijen verilmelidir.

Cilde temas
Cilt yanıklarına ve tahrişe neden olur.Ciltle temas halinde kirlenmiş giysi ve ayakkabılar çıkarılmalı ve en az 15 dakika cilt akan su
ile yıkanmalı, giysiler tekrar kullanmadan önce yıkanmalıdır. Doktor çağırılmalıdır.

Göze temas
Kalıcı göz zararlarına neden olur.Göz kapakları açık tutularak en az 15 dakika akan su ile yıkanmalı, derhal doktor çağırılmalı.
Bu madde çevre için zararlı olabilir. Su organizmaları için özel dikkat gerektirir.
Bozunabilirlik: Su ile seyreltilerek aktivitesi düşürülebilir.
Kanallara deşarj edilemez. Atık su arıtma sisteminde su ile seyreltilerek nötralize edilmelidir.
Özel Risk durumları
R 35 : Ciddi yanıklara neden olur.
Özel Güvenlik Önlemleri
S 1/2 : Kilit altında ve çocukların ulaşamayacağı yerde muhafaza edin.
S 26 : Göz ile temasında derhal bol suyla yıkayın ve doktora başvurun.
S 37/39 : Çalışırken uygun koruyucu eldiven koruyucu gözlük / maske kullanın.
S 45 : Kaza halinde veya kendinizi iyi hissetmediğinizde hemen doktora başvurun.
Tehlike Tanımı Aşındırıcı, korrozif madde, ciddi yanıklara neden olur.
Yanıcı değildir.
Kostik| Kostik | Sud Kostik | Payet Kostik (http://www.kostik.gen.tr)

eco
10.09.2014, 16:43
bu kostik madde sampuanlarda da var ozaman kostik olmayan nerden bulucaz ki hem iyi gelirmi gerci denemeden dicek bisey yok

Hemşir_E
10.09.2014, 16:57
Suan Revivogen sampuan kullanıyorum. Gayette memnunum tavsiye edebilirim. Fiyati biraz pahalı yalniz

eco
10.09.2014, 17:10
Suan Revivogen sampuan kullanıyorum. Gayette memnunum tavsiye edebilirim. Fiyati biraz pahalı yalniz

bugun real de vardi revigen di o galiba 26 tl ydi peki hocam losyon kullaniyosunuz siz deriye nasil geliuo zaten amacim deriyi arindirmak su losyonlar icin.son soru konazol kullanmistim nizoral la hemen hemen ayni gibi kurua yapiyo belki ama kuruturak arindirabilir emin.degilm.bilginiz varsa memnun olurum

Hemşir_E
10.09.2014, 17:20
Revigen değil revivogen kullaniyorum. Gözenekleri iyi temizliyor

eco
10.09.2014, 17:21
Revigen değil revivogen kullaniyorum. Gözenekleri iyi temizliyor

tmm tsk denemekte fayda var

kabuto
14.06.2017, 18:42
Arkadaşlar biliyorum konu bayağı eski ama kostik yağ asidiyle sabunlaşma reaksiyonuna girince son üründe (sabunda) doğru ayarlanırsa kostik kalmıyor.

kabuto
26.02.2018, 23:16

Hocam sabun hakkındaki fikirleriniz hala geçerli mi ? Ayrıca sabunun bir avantajı mevcut mu saç büyümesini desteklemesi gibi ?