9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: Bu kadar saç dökülmesi normal mi yoksa durum ciddi mi?

Hybrid View

Bu kadar saç dökülmesi normal mi yoksa durum ciddi mi?

Saçımın döküldüğünü farkedeli 4-5 ay oluyor.19 yaşındayım ve yaklaşık 7-8 aydır saç uzatıyorum ( bu saç dökülmesini etkiler mi bilmiyorum belirtmek istedim ) 1 ay önce saç dökülmesi şikayeti ile cildiyeye gittim bana alpecin şampuan ve telovium tablet verdi.1 aydır düzenli olarak uyguluyorum ancak bu sabah duşa girdiğimde sadece duş sırasında elime gelen saçları saydım yaklaşık 70 tel saç döküldü sırf duş sırasında.Günlük yaklaşık 100 tel saç dökülmesi normal deniyor.Gün boyunca 30 tel saçın dökülüyor mu diye sorarsanız sanmıyorum dökülmüyordur en basitinden yastığımda bir tane saç yok.Ama duş sırasında bu kadar çok saç dökülmesi düşündürüyor beni.Fikirlerinizi almak istedim, bu tedaviyi daha ne kadar sürdürmem gerekir? çünkü bana aylık 100-110 tl ye patlıyor ve açıkçası benim için fazla bir rakam bu.

Birde telovium tabletin kullanımında aç karna günde 2 adet derken ben doktorun tavsiyesi ile tok karna günde 2 adet kullanıyorum.Acaba aç karna mı kullansam?

SaçımınDoktoru Üyesi
    Alıntı ZacDoUrden Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Saçımın döküldüğünü farkedeli 4-5 ay oluyor.19 yaşındayım ve yaklaşık 7-8 aydır saç uzatıyorum ( bu saç dökülmesini etkiler mi bilmiyorum belirtmek istedim ) 1 ay önce saç dökülmesi şikayeti ile cildiyeye gittim bana alpecin şampuan ve telovium tablet verdi.1 aydır düzenli olarak uyguluyorum ancak bu sabah duşa girdiğimde sadece duş sırasında elime gelen saçları saydım yaklaşık 70 tel saç döküldü sırf duş sırasında.Günlük yaklaşık 100 tel saç dökülmesi normal deniyor.Gün boyunca 30 tel saçın dökülüyor mu diye sorarsanız sanmıyorum dökülmüyordur en basitinden yastığımda bir tane saç yok.Ama duş sırasında bu kadar çok saç dökülmesi düşündürüyor beni.Fikirlerinizi almak istedim, bu tedaviyi daha ne kadar sürdürmem gerekir? çünkü bana aylık 100-110 tl ye patlıyor ve açıkçası benim için fazla bir rakam bu.

Birde telovium tabletin kullanımında aç karna günde 2 adet derken ben doktorun tavsiyesi ile tok karna günde 2 adet kullanıyorum.Acaba aç karna mı kullansam?
    fotolarını atarsan daha kolay yardımcı olabiliriz ... günde 100 tel normal fakat genetik dökülmen varsa dökülen tel sayısının pek önemi yok ve yine dediğim gibi dökülmen genetikse kullandığın şeyler bi işe yaramaz önce dökülme sebebeni öğrenmen lazım eğer dökülmen genetikse miracle losyonu kullanabilirsin işine yarıycaktır forumda kullanıp fayda görenler var ama önce dökülme sebebini bilmen lazım doktor sanırım hiç bir test yapmadan vitamin şampuan verip göndermiş

SaçımınDoktoru Üyesi adriano10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ZacDoUrden Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

öncelikle foruma hosgeldin.
    sac dökülmesi bazi durumlarda tabii ki normaldir, örnegin mevsimsel dökülmeler, yipranmis saclarda koparak dökülmeler ya da tiroid vs. gibi hastaliklarda meydana gelen dökülmeler. Genetik olup olmadigini anlamak icin ise; dökülen saclari saymak yerine saclarda seyrelme ve acilma var mi bunu takip etmeliyiz, henüz aciklik görülmüyorsa bile tedaviye baslamak en garanti yol, is isten gecmeden önlem almak yani. Ayrica sacin uzun ya da kisa olmasi genetik dökülmeyi etkileyen bir faktör degildir ama uzun sac cabuk yipranir ve koparak seyreklesebilir buna dikkat etmek lazim.

Telovium tableti biraz inceledim, günde 4 taneye kadar kullanabilirsiniz yaziyor bu tip tabletlere pek güven olmaz onu belirtmek isterim. icerikleri ayirarak kullanmani tavsiye ederim, hem daha ucuza gelir hem de gercekten ise yarar tablet almis olursun.

Bence öncelikle cinko hapina basla, sadece cinko iceren Zinco alabilirsin. Shen min tableti de bir dene, sac dökülmesi kesiliyorsa eger dökülmen genetiktir ve muhtemelen henüz agresiflesmemistir ve sen de dökülme agresiflesmeden losyon tedavisine baslarsin. Sana önerebilecegim;
    1-Cinko
    2-Shen min
    3-Biotin
    4-komplex B vitamini tableti ile tedaviye basla

dökülme ayni hizla devam ediyorsa da miracle ve min+dut losyona baslarsin.

Tableti inceledim faydası olacaktır ancak dökülmeniz erkek tipi ise uzun vadede asla dökülmeyi engelleyemez. Daha etkili çözümler denemelisiniz resim atarsamız benim hikayem kısmına daha detaylı yönlendirici yorumlar gelecektir.
    Karma Peptid, AdvanCell, Setipiprant, Saf kafein, RU58841 dönüşümlü olarak kullanıyorum minoxidil haftada 1-2 olacak şekilde kullanırım bazen haftayıda atlarım. Bu tedaviden önce Miracle vardı ve gerektiğinde etki tazelemek için tedaviye ekleyeceğim Ana amacım en hafif doğal ve yan etkisiz tedavileri deneyip aktarmak. Deneyimlerime göre en sorunsuz ve sağlıklı tedaviler sırasıyla Peptid, Setipiprant Cellagance Saf Kafein ve RU58841

Mesajlara elimden geldiğince dönmeye çalışıyorum .

Moderatör anl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tepe,ön bölgeler ve şakaklarda:
    Dökülme+dokulmenin yogun oldugu yerlerde yeni cikan saclarda cılızlaşma,daha sonra da genel bir seyrelme hali gozlemlersen bu genetik dökülmedir yüksek ihtimal. Tabi dokulmen ilerlemediyse bu yukarda yazdiklarimi gozlemlemen biraz zor.
    Aslinda biraz halk dili olacak ama,baban kel mi İşin asli %90 burda gizli.Tabi babasi kel olup saçı dokulmeyen insan da yok degil ama pek nadir Yani senin yapacagin ilk iş,bunun genetik dokulme olup olmadığını çözmek.Bu da zor degil maalesef..
    60 ml Elseve içine 3 gram Saf Minoxil + 6 Adet Dutas

Moderatör uzman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Babadan ziyade daha çok dayının etkisi olduğunu düşünüyorum. Babam 66 yasında ve sacları var.ama dayı tarafları kel..buna nazaran ortanca kardeşim kel ve benim tedavim olmazsa kel kalicam.fakat en büyük abim oldukça saclari iyi durumda. Yani anne tarafının kellikte etkisinin daha yüksek olduğu belli oluyor.
    Miracle losyon (Günde 2 ml) 28.03.2014
    Ru58841-Öğlen 1 ml Minox ile Çözünmüş(08.02.2015)
    Minox-Dutas Karışımı (Sabah-Akşam)17.07.2014.....21.12.2014 bıraktım...23.01.2015 tekrar başladım.
    Ketakonozol % 2 Şampuan (2 günde bir)

Evet arkadaşlar benim merak ettiğim konu bu.günde kaç tel dökülmesi normal ? Her yerde 50-100 arası normal yazıyor ama ben buna inanmıyorum.Çünkü her gün 50 saçım dökülüyor ama her gün. 50 tane saç çıkıyor mu sanmıyorum.Yeni çıkanları gözlemliyorum.o kadar yeni saç çıkmıyor maalesef.Zaten saçım seyreliyor.Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

kişiden kişiye değişiyor.bazılarına göre normal çünkü dökülenlerin yerine yenileri çıkıyor.benimde dökülme zamanında 50-10 arası normal diyorlardı. zaten öyle derken seyrelme oldu. sonra dökülme durdu. çünkü büyük ihtimal strestendi. fakat o zaman kaybetttiklerim daha tam olarak geri gelmedi. şimdiki aklım olsa hemen tedaviye başlardım. senin durumuna gelince ilk önce dökülmenin nedenini araştır, doktara gidebilirsin. sonrada ona göre bir tedavi şeçip başla.
    17.08.2015 Tarihi itibari ile
    Min-Ru ( Akşam )
    Min-Dut ( Sabah )
    Cellagance ( Sabah ve Akşam )
    Medobiocomplex-e ( Günde 2 )
    Revita Şampuan ( 6/7 )
    Ketoral Şampuan (Haftada 1 )
    Dermoroller (Haftada 2 kere)

Alıntı player_16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kişiden kişiye değişiyor.bazılarına göre normal çünkü dökülenlerin yerine yenileri çıkıyor.benimde dökülme zamanında 50-10 arası normal diyorlardı. zaten öyle derken seyrelme oldu. sonra dökülme durdu. çünkü büyük ihtimal strestendi. fakat o zaman kaybetttiklerim daha tam olarak geri gelmedi. şimdiki aklım olsa hemen tedaviye başlardım. senin durumuna gelince ilk önce dökülmenin nedenini araştır, doktara gidebilirsin. sonrada ona göre bir tedavi şeçip başla.
    2 yıldır uygun bi tedavi bulamadım bir çok yol denedim.Bu arada ben bayanım genelde forumda erkekler var.Doktorlar neden olduğunu söylese işim kolaylaşacak fakat genetik bu yaşta olmaz erkek tipi değil tahlillerim iyi stres diyip geçiştiriyolar.fakat 2 senedir sebepsiz bi dökülme var zaten doktorların bu konuda çok bilgili olduğunu düşünmüyorum forumlardan daha çok şey öğreniyorum.